Werkwijze zoekmachine optimalisatie (SEO)

De werkwijze zoekmachine optimalisatie (SEO) is als volgt:

1 Intake

Voordat we bij Waard Online Marketing beginnen aan een optimalisatietraject willen het probleem van onze klant inzichtelijk hebben. In deze intake willen we te weten komen wat er precies speelt bij onze klant. Heeft hij te weinig bezoekers? Blijven de conversies achter, terwijl er wel veel bezoekers komen? Komen de bezoekers binnen op verkeerde zoekwoorden? Allemaal problemen die bij een klant kunnen spelen en die een andere oplossing vragen. Een helder en duidelijk beeld van de klant en een goede probleemstelling zijn bepalend voor het vervolg van de dienstverlening.

2 Strategie

Aan de hand van de intake gaan we aan de slag met de strategie voor zoekmachine optimalisatie. We kijken hierbij naar de doelgroep, de markt, de producten of diensten, de concurrenten en de doelstellingen van het bedrijf. Aan de hand van de probleemstelling en analyse maken we een stappenplan om verbeteringen te gaan doorvoeren op de website of webshop.

3 Zoekwoorden onderzoek

Op welke manier zoeken mijn klanten? Met welke bedrijfsactiviteit(en) wil ik gevonden worden? Dit zijn vragen die een ondernemer zich moet stellen om online succesvol te zijn. De basis voor succes is het zoekwoorden onderzoek. Dit onderzoek begint bij de ondernemer zelf. Wat bied je aan? Hoe zou jij zoeken? Wat zijn onderscheidende zaken ten opzichte van de concurrentie? Maar vraag het ook eens na bij klanten, medewerkers of bekenden. Zij hebben hier ook vast tips en ideeën over. Zij behoren mogelijk ook tot jouw potentiële doelgroep.zoekwoordenonderzoek

Na het brainstormen stellen wij aan de hand van software en andere tools een uitgebreide lijst samen van potentieel interessante zoekwoorden. Door middel van het verschillende technieken gaan we daarna over tot het selecteren van de beste zoekwoorden of zoekwoordcombinaties. Dit gaat onder andere door te kijken naar de relevantie, de return on investment (ROI), het zoekvolume en de concurrentie.

Aan het einde van het zoekwoorden onderzoek hebben we de beste zoekwoorden of zoekwoordcombinaties over die we kunnen gebruiken bij de uitvoering. Om te kijken waar de website op dit moment staat in de zoekresultaten maken we een nulmeting.

4 Uitvoering

Met het stappenplan en het zoekwoorden onderzoek gaan Waard Online Marketing aan de slag met de uitvoering van het plan. Dit gebeurt op drie gebieden: content, autoriteit en techniek.

Content

De inhoud, kwaliteit en relevantie van de content op de website of webshop bepaalt de vindbaarheid in Google. Deze content moet de zoekwoorden of zoekwoordcombinaties bevatten die naar boven zijn gekomen uit het zoekwoordenonderzoek, maar moet vanzelfsprekend ook relevant zijn voor de bezoekers.

Autoriteit

In de loop van de jaren bouwt elke website een linkprofiel op dat bestaat uit inkomende links van allerlei websites. Een artikel over je bedrijf, producten die worden overgenomen op websites en vele andere links worden gemaakt. Dit heeft alles te maken met jouw populariteit op het internet. Zodra meerdere websites naar jouw website linken op een bepaald trefwoord, wordt jouw website als populaire en betrouwbare site beschouwd. Autoriteit wordt bepaald door middel van de linkwaarde en de relevantie hiervan. Dit wordt zowel bekeken voor de hele website als voor losse pagina’s van je website. Wij helpen met het opbouwen van deze linkwaarde.

Techniek

De website moet begrepen worden door de zoekmachines. De technische componenten moeten in orde zijn en de eventuele problemen lossen we op zodat de noodzakelijke techniek weer in orde is. Hierbij kun je onder andere denken aan de snelheid van de website, dubbele teksten, vormgeving en vele andere zaken. Een aantal van deze zaken is nauwelijks zichtbaar maar bepalen wel een deel van het succes van de online vindbaarheid.

5. Meten en optimalisatie

Ook na oplevering blijven Waard Online Marketing monitoren en bijsturen. We sturen maandelijks een rapportage van de resultaten en periodiek gaan we graag om tafel voor een evaluatie of een vervolgactie.

Neem direct contact op!