Google heeft eerder al aangegeven dat het hebben van SEO content achter tabbladen op de mobiele weergave goed is. Het verbetert de gebruikservaring van bezoekers op een kleiner scherm en Google heeft geen aanleiding om hiervoor content te gaan minder te gaan waarderen. Iets wat bij desktop content overigens wel gedaan wordt en er voor zorgt dat SEO content achter tabbladen niet of minder meegenomen wordt in de indexering.

Hetzelfde geldt ook voor “lees meer” knoppen en andere oplossingen die op vergelijkbare manier werken.

SEO content achter tabbladen

Voorbeeld tabbladen op mobiele apparaten (Wikipedia)

In Google Webmaster Office Hours van 20 oktober jl. geeft John Mueller aanvullende informatie. Hij vertelt hierin dat de content in de content tabs in mobiele weergave wel direct geladen moet worden bij het openen van de webpagina en niet na een actie van de gebruiker op de pagina (bijvoorbeeld een klik).

Vertaalde quote van John Mueller:

” Als de content geladen wordt als de pagina geladen wordt is dit helemaal in orde. Als de content geladen wordt na een klik op het tabblad en je blijft op dezelfde  URL dan kan Google deze content niet indexeren. Dit is iets om goed in de gaten te houden.

Dus als jij de content achter een tabblad geïndexeerd wilt hebben, moet je zorgen dat deze content ook geladen wordt als de pagina geladen wordt.”

SEO content achter tabbladen op jouw website goed geregeld?

Als je nu twijfelt of jouw website dit op een goede manier laadt, kun je het controleren binnen Google Webmaster Tools. Hier kun je kijken hoe de pagina door Google gelezen en geladen wordt.

Worden op jouw website de tabbladen en andere “verborgen” informatie goed geladen? Zorg dat dit goed geregeld is, want het helpt bij zoekmachine optimalisatie. Google zorgt er tenslotte voor dat jouw content geïndexeerd wordt!

Bekijk hieronder Google Webmaster Office Hours van 20 oktober jl. waarin John Mueller uitleg geeft over content in tabbladen op mobiele apparaten.

Heb je nog vragen over zoekmachine optimalisatie? Neem dan contact op.

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Website

  Onderwerp (verplicht)

  Bericht (verplicht)

  Dit formulier verzamelt jouw naam, email, website en mogelijke andere privacygevoelige informatie die je in het bericht naar ons toestuurt. We gebruiken deze informatie alleen om contact met je op te nemen of je vraag te beantwoorden. Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.