Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Misschien wel de belangrijkste! Als het voor jouw bedrijf belangrijk is dat de website beter gevonden wordt, is het noodzakelijk om een strategie te bepalen voor linkbuilding. Hier kunnen wij jou mee helpen.

Wat is linkbuilding?

Als je linkbuilding kort wilt uitleggen, is dit het verkrijgen van meer relevante links naar jouw website. Hoe meer relevante en nuttige links je verzamelt, hoe hoger de ranking bij zoekmachines kan worden.

Door het opbouwen van een relevant en uitgebreid linkprofiel neemt de autoriteit van de website toe. Dit is van belang voor het verhogen van het organisch verkeer naar de website. Elke website bouwt in de loop van jaren een linkprofiel op dat bestaat uit inkomende links van allerlei websites. Denk bijvoorbeeld aan een artikel over je bedrijf, producten die worden overgenomen op andere websites en vele andere links die worden gemaakt. Deze links vergroten jouw populariteit op het internet.

Wij helpen graag met het laten groeien van de autoriteit door middel van linkbuilding. Dit doen we door  externe en interne linkbuilding.

Externe linkbuilding

Dit zijn de links die jouw website krijgt van externe websites. Het is van groot belang deze links in aantal te laten groeien met kwalitatieve links vanaf andere websites die relevant zijn voor jouw branche of producten.

Interne linkbuilding

Naast offsite kun je ook op je eigen website met linkbuilding aan de slag. Door het toevoegen van interne links verhoog je het gebruiksgemak van de website voor een bezoeker. Navigeren op de website wordt makkelijker waardoor bezoekers sneller en eenvoudiger op de juiste plek komen.

Maar hoe pakt Waard Online Marketing linkbuilding aan?

Allereerst brengen we het huidige linkprofiel in kaart om te kijken hoe de linkbuilding tot dan toe heeft gewerkt. Waar wordt de website gevonden en zijn dit goede of slechte links? Als dit slechte links zijn, kunnen we deze links afwijzen of verwijderen. Dit doen we om de kwaliteit van linkbuilding op een goed niveau te houden.

Na deze analyse van het huidige linkprofiel gaan we verder met een analyse van de links van verschillende concurrenten om inzicht te krijgen hoe zij linkbuilding opgebouwd hebben. Als hier eventueel links in zitten die voor jouw linkbuilding ook interessant zijn, nemen we deze op in de strategie.

Na de analyse van zowel interne als externe linkbuilding wordt een rapport opgesteld met daarin de belangrijkste bevindingen. Hiermee kunnen we verder aan de slag. Er wordt een linkbuilding strategie opgesteld. Dit betekent dat een lijst wordt opgebouwd van relevante websites die interessant zijn voor linkbuilding. Ook wordt gekeken naar de volgende vragen: Wat zijn redenen voor andere sites om naar jouw website te verwijzen? Hoe heeft de concurrentie het aangepakt? Welke acties kunnen meer links opleveren?

Als de strategie bepaald is gaat de echte linkbuilding campagne van start. Er wordt interessante content gecreëerd en er wordt contact gelegd met webmasters. Op allerlei creatieve manieren proberen we de aanwezigheid van links te vergroten. Daarbij wordt natuurlijk voortdurend geanalyseerd en gekeken waar nieuwe mogelijkheden liggen om linkbuilding verder uit te bouwen.

Benieuwd hoe linkbuilding jouw vindbaarheid kan vergroten? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem direct contact op!

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wil je aan de slag met linkbuilding? Neem contact op!

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Website

  Onderwerp (verplicht)

  Bericht (verplicht)

  Dit formulier verzamelt jouw naam, email, website en mogelijke andere privacygevoelige informatie die je in het bericht naar ons toestuurt. We gebruiken deze informatie alleen om contact met je op te nemen of je vraag te beantwoorden. Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.