Er zijn nog steeds veel zakelijke Facebook-pagina’s die een lange en onduidelijke URL gebruiken zoals facebook.com/jouwbedrijfsnaam/1239780976553adt. Wist jij dat je jouw eigen nette en korte URL kunt claimen? Ik heb bijvoorbeeld www.facebook.com/waardonlinemarketing geclaimd. Je Facebook URL is dan gepersonaliseerd en de naam van jouw bedrijf is geclaimd en niemand kan hier meer mee aan de haal gaan. Daarnaast is het ook eenvoudig mee te nemen in online en offline activiteiten. De korte URL staat tenslotte veel netter op een kaartje of poster dan die lange URL. Probeer het maar eens goed over te typen.

Het claimen van je bedrijfsnaam is overigens bij elk kanaal in sociale media waar het mogelijk is aan te raden.

Maar hoe claim ik mijn eigen zakelijke Facebook URL?

Het is door Facebook relatief makkelijk gemaakt om je eigen mooie URL vast te leggen. Je kunt dit op twee manieren doen. Hieronder leg ik uit hoe.

Mogelijkheid 1: Via Facebook vanity link

Het claimen van een username privé of zakelijk kun je hier doen: Maak je Facebook-webadres.

Hoe claim ik mijn eigen zakelijke Facebook URL?Op deze pagina kun je de URL voor je persoonlijke Facebook profiel claimen, maar je kunt ook de gebruikersnaam instellen voor je pagina (of pagina’s). Let op: De gekozen naam kun je na het instellen nog maar 1x aanpassen. Wees dus scherp op spelfouten. Je kunt ook de beschikbaarheid van paginanamen bekijken.

Mogelijkheid 2: Via je zakelijke Facebook profiel

Ook kun je de stappen doorlopen via je eigen zakelijke Facebook profiel. Deze stappen vind je hieronder.

Stap 1:

Ga naar je eigen zakelijke Facebook pagina en klik op info.

Hoe claim ik mijn eigen zakelijke Facebook URL? Stap 1

Stap 2:

In de linkerkolom klik je op pagina-informatie.

stap 2 - pagina-informatie

 Stap 3:

Bij de pagina-informatie ga je naar de Facebook-webadres en hier kies je voor bewerken. Hier kun je het webadres wijzigen en een keuze maken voor een mooie en korte naam in plaats van de lange naam die er eerst stond.

stap 3 - facebook-webadres

Nu heb je jouw eigen Facebook URL geclaimd. Ga ermee aan de slag en deel hem zodat jouw fanbase steeds groter wordt. Succes!

Heb je toch nog vragen? Neem contact met ons op.

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Website

  Onderwerp (verplicht)

  Bericht (verplicht)

  Dit formulier verzamelt jouw naam, email, website en mogelijke andere privacygevoelige informatie die je in het bericht naar ons toestuurt. We gebruiken deze informatie alleen om contact met je op te nemen of je vraag te beantwoorden. Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.