Het Google advertentie logo verdwijnt steeds meer. Google heeft recent weer een aantal wijzigingen doorgevoerd in de weergave van advertenties in de resultaten van de zoekmachine. Dit is iets wat Google continue doorontwikkeld en waar regelmatig wijzigingen in plaats vinden.

Hieronder zie je de evolutie van de Google advertenties. Dit is een verkorte weergave, want Google voert jaarlijks wijzigingen door in de weergave binnen Adwords. Van een opvallende gele balk in 2007 naar een witte balk met een geel in 2014, daarna groen in 2016 en nu dan groen met wit logo.

Google adverteren logo verdwijnt?

Gevolg van minder zichtbaar Google advertentie logo

Een belangrijk gevolg van deze wijziging is dat de scheiding tussen betaalde en onbetaalde resultaten steeds minder goed zichtbaar wordt. Gebruikers hebben hierdoor minder snel door of ze klikken op een advertentie of niet. Misschien dat ooit het Google advertentie logo verdwijnt? Hieronder zie je de nieuwe advertentieweergave binnen Google.

Nieuwe weergave Google adwords

Na de aanpassing van de advertentieweergave in 2016, is dit een nieuwe aanpassing die het belang van online adverteren groter maakt. Nu staan er maximaal 4 advertenties bovenaan een zoekresultatenpagina, die ook nog eens minder goed te onderscheiden zijn van de organische (niet-betaalde) zoekresultaten. Daarom heeft het ook invloed op zoekmachine optimalisatie.

Vragen over online adverteren?

Als je meer wilt weten over dit onderwerp of andere vragen hebt over online adverteren binnen Adwords of Bing? Kijk dan hoe wij jou van dienst kunnen zijn bij online adverteren of andere diensten en neem contact op!

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Website

  Onderwerp (verplicht)

  Bericht (verplicht)

  Dit formulier verzamelt jouw naam, email, website en mogelijke andere privacygevoelige informatie die je in het bericht naar ons toestuurt. We gebruiken deze informatie alleen om contact met je op te nemen of je vraag te beantwoorden. Lees voor meer informatie onze Privacy Statement.